00:00
00:00
...در حال بارگذاری

کلوچه بژی .پشی .برساق

4 بازدید

    گزارش فیلم
    SabatEcolodge SabatEcolodge 12 دنبال کننده

    بـِژی، برژی، پشی یا برساق نوعی شیرینی سنتی است که بیشتر در مناطق کورد نشین تهیه می شود. بژی از آرد، شکر، روغن حیوانی، شیر، زیره، رازیانه و زرد چوبه درست می شود. تمامی مواد با هم مخلوط شده و در روغن سرخ شده و روی آن با شکریا خرده قند تزیین می شود. واژهٔ بژی یا برژی از مصدر برژانن گرفته شده که در زبان کردی جنوبی به معنای برشته کردن است. بژی یا برژی به معنای برشته شده است. و در معنی لغوی دیگر در کوردستان بژی به معنی زنده باد یا زندگی کردن هم میآید. بژی برای توشه سفر و بجای شیرینی در خانه های کوردستان استفاده میشه خصوصا برای پسرهایی که به سربازی میرفتن مهمترین تغذیه بود، یکی از خواص مهم این کلوچه تاریخ انقضای طولانی این شیرینی است که به مدت ۲۰ روز بو و خاصیت غذایی خودش را حفظ می کند.وبرای عروسی ها (کلوچه بژی .کشمش .نخودفرنگی ونقل بیدمشکی) را داخل دستمال قیصری میگذاشتن و بعنوان دسر عروسی یا سوغاتی به دعوت شدگان عروسی میدادن.و برای خیرات کسی که فوت میشد خانواده معذا اولین پنجشنبه کلوچه بژی می پزند و بین همسایه واقوام پخش میکنند.